perjantai 27. helmikuuta 2015

VIRKATUT PANNUNALUSET

Lupailin aikaisemmin, että vanhan pussilakanan uusi elämä saattaisi löytyä meidän keittiöstä. Vanhat kankaat voi helposti uusiokäyttää käsitöissä, ohjeet "matonkuteen" tekoon löytyy edellisestä postauksesta. Nyt on kaksi pannunalusta valmiina ja materiaalia jäi vielä jäljelle vaikka kuinka paljon! Mitäköhän muuta kangassuikaleista voisi virkata? 




Pannunalusista tuli sopivan paksuja ja hauskan värisiä. Vaikka kangas oli melko kulunutta, sopi se erittäin hyvin vielä tällaiseen tarkoitukseen. Vaalenpunaisista kangaskaistaleista revin hieman paksummat, noin 2 cm leveät, jolloin pannunalusesta tuli hieman jämäkämpi. 

Käytin virkkauksessa numeron 9 koukkua ja tein työstä viidentoista ketjusilmukan levyisen. Jatkoin virkkausta niin pitkään kunnes työ alkoi olemaan neliön muotoinen. Tämän jälkeen jatkoin vielä kiinteillä silmukoilla koko työn ympäri ja tein ripustuskoukun ketjusilmukoin. 

Pyöreän pannunalusen tein puolestaan vähän ohuemmista, noin 1 cm levyisistä kangassuikaleista. Aloitin työn virkkaamalla 5 ketjusilmukkaa, jotka yhdistin piilosilmukalla. Lisäsin alussa silmukoita jokaisella kerroksella melkein joka toiseen silmukkaan ja lopussa harvemmin, mutta kuitenkin tasaisin väliajoin. Pyöreä pannunalunen sopii hyvin kuuman kattilan alle suojaamaan ruokapöytää kuumalta kasvissosekeitolta tai -



teepannun alle flunssaisiin, mutta tunnelmallisiin päiväteehetkiin suojaamaan kirjakarusellia kuumalta vihreältä teeltä. :)



Idea pähkinänkuoressa: Vanhoista kankaista revityistä suikaleista voi virkata kivoja ja käytännöllisiä pannunalusia omaksi iloksi tai vaikka lahjaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis kommenteistasi!