sunnuntai 8. helmikuuta 2015

SUUSSASULAVAT SYDÄNSUKLAAT


Eilen oli ystävieni syntymäpäiväjuhlat, jonne päätin leipoa jo aikaisemmin paljon suosiota saavuttaneita sydänsuklaita. Sydänsuklaat on helppo- ja nopeatekoisia sekä erittäin herkullisia!

Pääainesosan eli suklaalevyt voi valita oman maun mukaan. Tällä kertaa valitsin mukaan kahden fazerin sinisen lisäksi yhden tumman suklaalevyn, jottei sydänsuklaista tule ällömakeita. Suklaaherkut muistuttavat Rocky Roadeja, mutta mahdolliseten allergioiden takia jätin pähkinät pois ja laitoin tilalle rusinoita. 

Sydänsuklaiden tekoon tarvitset:

  • 3 levyä suklaata
  • 100 g vaahtokarkkeja
  • 2 dl riisimuroja
  • 2 dl rusinoita
  • Nonparelleja
  • Pikkuisia paperivuokia

Ensin suklaat sulatetaan vesihauteessa kattilassa (meillä on semmoinen ihka oikea haudutuskattila, joka on täydellinen juuri tällaisiin kokkailuihin!) ja joukkoon kaadetaan riisimurot, rusinat ja vaahtokarkit. Käyttämäni vaahtokarkit olivat pikkuisia jo valmiiksi, mutta käytettäessä isompia vaahtokarkkeja, voi ne leikata pienemmäksi saksilla. Kaikki aineet sekoitetaan kunnolla keskenään ja annostellaan kahdella lusikalla paperivuokiin. Nonparellit ripotellaan päälle heti annostelun jälkeen, jotta ne tarttuvat kiinni ennen suklaan kovettumista. Sitten vain odotellaan ja annetaan herkkujen jäähtyä ja kovettua rauhassa, joka vienee noin tunnin. 
 
Vuokien käyttäminen oli mielestäni oivallinen idea, koska niistä on paljon kivempi syödä ja ovat ne kauniin näköisiäkin! Toinen vaihtoehto olisi valuttaa taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja kovettumisen jälkeen leikata siitä suuhun sopivia paloja.

Eilen nämä sydänsuklaat ilahduttivat päivänsankareita ja katosivat hetkessä vieraiden suihin! 



 

Idea pähkinänkuoressa: Sydänsuklaat on herkullisia ja helppotekoisia, eikä niiden valmistamisessa kauaa nokka tuhise. Ilahduta suklailla vieraitasi tai vie juhliin tuomisiksi. Suosittelen!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis kommenteistasi!