sunnuntai 22. helmikuuta 2015

VANHAN PUSSILAKANAN UUSI ELÄMÄ

Kirjamessuilla viime syksynä tein tällaisen heräteostoksen ja arvostelin kirjan totaalisesti pelkän kannen perusteella - ihania värejä ja nimikin kuvaisi uutta omistajaa täysin! Hetkeäkään en ole katunut ostopäätöstäni, sillä tämä kirja on pienestä koostaan huolimatta täynnä ihania, toteuttamisen arvoisia ideoita. Kirja on kahden ruotsalaisnaisen käsialaa, alkuperäiseltä nimeltään Galen i garn, ja se kaikin puolin hirveen kiva ja inspiroiva!

Kirjassa on ihania ja selkokielisiä ohjeita laidasta laitaan aina amigurumeista isoäidinneliöillä koristeltuun polkupyörään asti. Joskus aion vielä virkata tuollaisen kannessakin näkyvän värikkään sängynpeitteen, kunhan vaan saan ensin isoäidinneliöistä neliöiden mallisia, mikä ei ole vielä tähän päivään mennessä onnistunut lukuisista yrityksistä huolimatta..

Tässä kirjassa ehdottomasti parasta on kuitenkin se, että useissa töissä hyödynnetään vanhoja materiaaleja (kierrätys ja uusiokäyttö kunniaan!), jotka saavat pienellä vaivalla aivan uuden elämän. Mikäs sen parempaa kuin ettei tarvitse aina kävellä lankakauppaan ostamaan tarvikkeita uutta käsityötä aloittaessa, vaan materiaalin voi kaivaa kaappien perukoilta tai vintiltä.

Löysin meidän lakanakaapista juuri tähän tarkoitukseen sopivan pussilakanan, joka ei ollut enää pitkiin aikoihin ollut nukkumakelpoinen, ja omistajakin suostui siitä luopumaan. Pussilakana oli kuitenkin niin puhkirakastettu, että siitä pystyi hyödyntämään vain osan. Tämä on toki parempi kuin ei mitään.

Itse tehty "matonkude" syntyy seuraavasti: vanhaa kangata revitään noin 1 cm leveäksi suikaleeksi, ja repiminen lopetetaan aina noin 1 cm päässä kankaan reunasta. Sitten leikataan taas saksilla saman levyinen viilto kankaaseen ja uuden suikaleen repiminen aloitetaan toiseen suuntaan. Näin syntyy yhtenäistä suikaletta helposti ilman ompelemista!

Näistä keristä ei tällä kertaa kuitenkaan synny sisustusesineitä kuten mattoa tai lattiatyynyä, vaan kenties jotakin hyödyllistä keittiöön. Työn tuloksesta kirjoitan sitten seuraavassa postauksessa!

Idea pähkinänkuoressa: Hyödynnä vanhat kankaat virkkuutöissä. Helppoa, nopeaa, rahaa säästävää sekä mikä parasta, uusiokäyttöä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis kommenteistasi!